Ръководство Последно обновен: 24/11/2019

Амбулаторен преглед

Прегледът започва с отваряне на амбулаторен лист. Това се случва по два вариант:

  1. Пациентът влиза за преглед без съдействието на регистратура
  2. Пациентът е имал записан час на регистратура и той е в статус изчакване в системния профил на лекаря

Точка 1. Ако пациентът е директно на кабинет, процесът през системата е да се избере Пациенти от основния екран и да се въведе ЕГН на пациента. В случай, че той съществува, то ще излезе оранжевият бутон долу вляво и ще се отвори неговото медицинско досие. В противен случай се следват познатите стъпки с въвеждане на информацията на пациента, след което се избира и се натиска бутона в горния десен ъгъл „Нов преглед“. По този начин се отваря директно Амбулаторен лист и се следват задължителните червени полета.

alt text alt text

Точка 2. Ако пациентът има предварително резервиран час за преглед, то той/тя ще бъде в листата на чакащи пациенти в дясната част на работният плот. От там след натискане на бутона приеми се отваря автоматично Амбулаторен лист.

alt text

Ако пациентът идва с направление, натискаме синия бутон „+Въведи направление“. По подразбиране всички пациенти са с метод на финансиране НЗОК. Методът може да се смени от „Финансиране“. Вида на прегледа също е с възможност за избор. От Услуги, Назначения, Лабораторна заявка са възможни бързи заявки за услуги, процедури или лабораторни изследвания.

alt text

Въвеждане на входящо направление:

alt text alt text

Назначаване на процедури, услуги и заявки:

alt text alt text

След като е извършен и записан прегледа, бутона Медицински документи става активен. От там можете да издавате различни по вид документи, като всички видове направления, протоколи, рецепти, болнични листове и т.н.

alt text